Η Synelixis συμμετείχε στην ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Γεωργία στην Πράξη» που οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Δήμος Νεμέας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας.

Ο τεχνικός διευθυντής της Synelixis, Δρ. Αρτέμης Βουλκίδης, παρουσίασε το σύστημα γεωργίας ακριβείας SynField, ίσως το πιο πλήρες σύστημα συμβουλευτικής και αυτοματισμού καλλιεργητικής εγκατάστασης της Ελληνικής αγοράς, και ανέλυσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του.

 

«Ο σύγχρονος αγρότης έχει πλέον τη δυνατότητα να συλλέγει μικροκλιματικές και εδαφολογικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, να ελέγχει την κατάσταση της καλλιέργειας του και να εκτελεί απομακρυσμένα εργασίες στο χωράφι του. Όπως, έναρξη/παύση λειτουργίας γεωτρήσεων, έλεγχος δικαιώματος άρδευσης σε συνεταιριστικές ή δημοτικές γεωτρήσεις, έλεγχος πίεσης νερού στη γεώτρηση και στο δίκτυο άρδευσης, μέτρηση κατανάλωσης νερού, άρδευση ακριβείας πολλαπλών στάσεων, είτε χειροκίνητα είτε με χρήση απλών ή σύνθετων κανόνων. Για παράδειγμα, όταν η υγρασία του εδάφους περάσει κάποιο όριο ή μόνο όταν η πρόβλεψη καιρού δίνει πιθανότητα βροχής στην περιοχή κάτω από ένα όριο, μέσα από την οθόνη του κινητού, του τάμπλετ ή του υπολογιστή του» τόνισε ο Δρ. Βουλκίδης.

 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπεύθυνος  για θέματα Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας,  ο Δ/νων Σύμβουλος ΕΛΓΟ Δήμητρα κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος, εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας, καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και αρκετοί αγρότες και μέλη αγροτικών συνεταιρισμών.