News

Δελτίο Τύπου – Δράση 1.β.3 «ΕΠ Βόρειο Αιγαίο» 2014 – 2020

Δελτίο Τύπου – Δράση 1.β.3 «ΕΠ Βόρειο Αιγαίο» 2014 – 2020

Έναρξη του έργου «Ανάπτυξη Ολοκληρωμένου Συστήματος για τη Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων Γεωργίας Ακριβείας» στο πλαίσιο της Δράσης 1.β.3 «ΕΠ Βόρειο Αιγαίο» 2014 – 2020, «Ενίσχυση των Συμφωνητικών Συνεργασίας μεταξύ Επιχειρήσεων και Φορέων Έρευνας και Καινοτομίας» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού η Συνέλιξις θα προσθέσει νέες υπηρεσίες στο ολοκληρωμένο σύστημα γεωργίας ακριβείας της, SynField, ενώ θα προχωρήσει και σε επέκταση του δικτύου εγκαταστάσεών του μέσω της τοποθέτησης κόμβων ευφυούς γεωργίας σε επιλεγμένες περιοχές της Σάμου, με στόχο την έρευνα και βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας της παραγωγής, μέσω της υιοθέτησης ενός σύγχρονου μοντέλου ορθής γεωργικής πρακτικής. Παράλληλα, θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων της περιφέρειας.

Η δράση θα αναπτυχθεί αρχικά σε δύο καλλιέργειες οικονομικής βαρύτητας, όπως οι αμπελώνες και οι ελαιώνες, ενώ στόχος της Συνέλιξις είναι η επέκταση της δράσης και σε άλλες καλλιέργειες που απαντώνται στην ελληνική επικράτεια. Στο πλαίσιο του έργου, η Συνέλιξις θα αναπτύξει νέες υπηρεσίες στο σύστημα γεωργίας ακριβείας SynField, προσαρμοσμένες στα εδαφο-κλιματικά χαρακτηριστικά και τις καλλιέργειες της Σάμου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου για το έκδηλο ενδιαφέρον του να εγκαταστήσει το βελτιωμένο σύστημα σε αμπελώνες των μελών του.